La FEB-PIMEC dona suport a la moratòria de la ZBE proposada per Albiol i els ecologistes la titllen de mesura populista

La FEB-PIMEC dona suport a la moratòria de la ZBE proposada per Albiol i els ecologistes la titllen de mesura populista
Àlex Sisó
22/09/2023 - 14:31

Badalona - Continua la polèmica entorn la proposta del govern de Xavier Garcia Albiol d'endarrerir l'aplicació de les sancions de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) fins al gener de 2027. Des de la Federació d'Empresaris de Badalona (FEB-PIMEC) valoren positivament la iniciativa i són partidaris de què s'apliqui de forma progressiva per facilitar la vida als professionals. Els ecologistes, en canvi, titllen la idea de populista i critiquen que Albiol no opti per propostes alternatives com facilitar línies de subvenció perquè els treballadors puguin adquirir un nou vehicle.

El President de la Federació d'Empresaris de Badalona, Josep Maria Puente, afirma que l'adaptació a la Zona de Baixes Emissions és un problema social que no només afecta a treballadors i autònoms sinó a qualsevol ciutadà que es pugui veure obligat a renovar-se el vehicle a causa de les restriccions. Admet que tots tenim l'obligació d'ajudar al fet que la contaminació baixi als nivells que dicta la Unió Europea. Crítica, però, que es vulgui carregar en el ciutadà tota la feina que haurien d'haver fet les administracions.

Puente i Francesc Alfambra, membre de l'entitat ecologista Els Verds, coincideixen en el fet que l'administració hauria d'oferir subvencions perquè la ciutadania tingui més facilitat a l'hora de canviar de vehicle. Alfambra també ha carregat contra la proposta de l'alcalde de Badalona d'endarrerir les sancions fins al 2027.

Recordem que l'alcalde Xavier Garcia Albiol té previst reunir-se amb la ministra de transició ecològica i repte demogràfic, Teresa Ribera, per mirar d'arribar a un acord relatiu a la moratòria. El consistori esperarà la resposta del ministeri abans de portar-ho al ple municipal. La seva intenció és portar-lo a aprovació durant el mes d'octubre i que sigui aplicable per poder retardar l'inici de les sancions als cotxes més contaminats.