La Formació Fundació i Treball, guardonada als Premis Aliments d'Espanya 2025

La Formació Fundació i Treball, guardonada als Premis Aliments d'Espanya 2025
Annabel Maymí / Raquel Moreno
17/09/2025 - 10:53

Sant Adrià de Besòs - La Fundació Formació i Treball, amb seu central a Sant Adrià de Besòs, rep el premi Aliments d'Espanya 2025 en la modalitat d'Iniciativa per a la Reducció del Malbaratament Alimentari. Es tracta d'un dels guardons més prestigiosos del sector agroalimentari estatal, convocats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

IMG_9578

Els premis distingeixen l'entitat a través del seu projecte gastronòmic D'ins, que combina la producció sostenible i la inserció laboral a persones en situació de vulnerabilitat. Actualment, la iniciativa compta amb 7 restaurants, gestiona 3 menjadors socials, dos serveis d'àpats a domicili i un servei de càtering. Marc Badia és responsable de Sostenibilitat Alimentària de la Fundació.

Els aliments es recuperen d'empreses distribuïdores, cadenes de supermercats o entitats com els bancs dels aliments o la fundació Aurea. Una vegada els productes arriben a les cuines, els responsables elaboren els menús segons les necessitats nutricionals dels col·lectius als quals es dirigeixen els àpats. Marina Farell és la cap de producció de col·lectivitats de la Fundació.

IMG_9593

Els àpats a domicili, gestionats per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, es dirigeixen a la gent gran. En aquest cas, a banda de tenir en compte les patologies dels usuaris del servei, els gustos dels àpats són més tradicionals, casolans i es procura que els aliments siguin tous. En Joan 92 anys i és un dels usuaris que des de fa més de 3 anys i mig fa ús d'aquest servei. Dues vegades per setmana li porten a casa els àpats per menjar de dilluns a divendres.

IMG_9608

Només en el 2024, la Fundació a través del projecte D'ins ha recuperat més de 316.000 kg d'aliments i ha cuinat més de 333.000 àpats, dels quals uns 294.000 s'han destinat a persones en situació de vulnerabilitat.

IMG_9615