La Guàrdia Urbana pot tornar a pagar hores extres als agents

La Guàrdia Urbana pot tornar a pagar hores extres als agents
Jordi Ribàs
07/03/2024 - 16:57

Badalona - El sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (SICPOL) a Badalona anuncia que es tornen a poder tramitar els serveis extraordinaris a la plantilla. Així ho afirmen en el comunicat que han emès en resposta a les queixes del sindicat PSU, que precisament reclamava a principis de setmana que es reactivés l'oferta d'hores extres per garantir la seguretat de la ciutat.

Segons SICPOL, els agents poden tornar a fer hores extres des del 5 de març, dia en què el govern local va emetre una instrucció que “dona cobertura legal”, després de més d'un any de resolucions del Servei Jurídic municipal que impedien tramitar aquests serveis extraordinaris. Una pràctica que, recordem, ha estat habitual a Badalona durant els darrers anys per compensar la falta d'agents a la ciutat.

La PSU, un dels sindicats principals del cos, argumenta que el comunicat de SICPOL, el sindicat dels comandaments, argumenta que la instrucció de l'Ajuntament es podria interpretar com una ordre directa als comandaments per tornar a assignar hores extraordinàries als agents, i no pas com una 'cobertura legal'. Aquest sindicat argumenta que el comunicat de SICPOL, el sindicat dels comandaments, 'utilitza' aquesta demanda, la de la recuperació de les hores extra dels agents per poder disposar de més patrulles al carrer, per recuperar les polèmiques hores extra de l'escala executiva del cos, que l'any passat van ser investigades. En aquella ocasió, recordem, la Fiscalia va arxivar al cas, però alhora admetia que s'havien detectat anomalies i contradiccions, com ara que hi ha constància d'hores extres cobrades durant absències laborals i dies de vacances dels alts comandaments.