La modificació de l'ordenança de civisme tira endavant després de passar pel ple

La modificació de l'ordenança de civisme tira endavant després de passar pel ple
Judit Larios / Berta Soler
20/11/2023 - 21:11

Badalona - El ple extraordinari d'aquest dilluns ha aprovat l'avantprojecte per modificar l'ordenança de civisme de Badalona, que endurirà les sancions per abocaments il·legals i venda d'alcohol a la nit. Ho ha fet amb els vots a favor de l'executiu popular, d'ERC i del PSC.

L'actualització de l'ordenança de civisme preveu sancionar amb fins a 3.000 euros els particulars o empreses que facin abocaments il·legals a la ciutat. El govern local ha lamentat que a Badalona hi ha un problema molt greu, ha dit, d'abocament descontrolat en alguns barris. Els grups de l'oposició han coincidit a defensar la necessitat de castigar els comportaments incívics, tot i que han titllat de propaganda la mesura d'incrementar l'import de les multes. Critiquen que l'Ajuntament no té la capacitat de tramitar totes les sancions i, afegeixen, també cal dur a terme una campanya de sensibilització a la ciutadania. Amb els mateixos arguments, Badalona En Comú Podem s'ha abstingut i Guanyem Badalona hi ha votat en contra.

L'alcalde Xavier García Albiol ha explicat que les sancions estan pensades per a les persones reincidents i ha criticat que l'oposició l'acusi de propaganda en totes les mesures que impulsa el seu executiu.

Durant el ple també s'ha aprovat, amb els vots en contra del PSC, ERC i Badalona En Comú Podem, la delegació a la Diputació de Barcelona de la gestió i recaptació d'algunes taxes municipals. Aquesta delegació ja s'aplica des del 2012 i l'actualització permetrà ara incloure taxes més recents, com la de residus de 108 euros per habitatge aprovada el mes passat. Els grups s'hi han oposat per coherència amb el seu posicionament contrari a aquesta taxa.

Foto: Ajuntament de Badalona