La Mona de Pasqua, una tradició que mai no passa de moda

La Mona de Pasqua, una tradició que mai no passa de moda
Anna García de Albéniz
05/04/2023 - 15:00

Pastisseria Comas

Badalona - Un aspecte imprescindible de la Setmana Santa el trobem, sens dubte, a taula. Les mones de Pasqua són unes postres que no poden faltar el Dilluns de Pasqua i és per això que a la Pastisseria Comas ja treballen de valent per fer front a tots els encàrrecs. Aquests dies en poden arribar a elaborar unes 600, personalitzades i per a tots els gustos. Enguany apunten que s'ha incrementat el preu final degut a la inflació. El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera que enguany es venguin més de 700.000 mones artesanes a tot Catalunya, una xifra molt similar a la de 2022.

mona de pasqua

Aquesta setmana a la Pastisseria Comas del barri del Progrés hi ha un moviment constant. Molts badalonins, els més previsors, ja han decidit reservar la mona de Pasqua pel proper dilluns, abans de marxar de vacances. Les vendes es mantenen en unes xifres similars a la d'anys anteriors. Enguany apunten que els pastissos demandats són més grans i, en canvi, la mida de les peces de xocolata més petites. Pel que fa al preu, des de l'establiment admeten que han hagut d'apujar-los per l'encariment de la cistella de la compra. Astrid Llaberia, la propietària de la pastisseria, apunta que el preu d'una mona clàssica se situa en uns 40 euros.

pastisser2

A Can Comas la mona més sol·licitada és la de xocolata, encara que les de crema cremada, trufa i nata també tenen el seu públic. Tot i això, les mones són cada vegada més personalitzades i pot haver-hi, fins i tot, de mousse de llimona. La demanda de les figures varia en funció, sobretot, dels dibuixos animats de moda, dels videojocs i les pel·lícules més recents. Sembla que aquesta Pasqua, coincidint amb l'estrena del film de Super Mario, aquest intrèpid lampista acabarà a la taula de molts badalonins.

pastisser