
Badalona - La pastisseria Fontisi, ubicada al barri de El Raval, celebra aquest dijous el seu 60 aniversari. Una pastisseria que ha canviat molt al llarg de la seva història, però que manté la seva essència de botiga de barri.
Fa 60 anys, l'Isidre Font va obrir la seva pastisseria al carrer de Miquel Servet. Actualment, el local s'ubica a la plaça de Pep Ventura nº16 i el que va ser la seva primera localització ara és l'obrador. Font va estar al capdavant de la botiga fins l'any 2000, moment en que va decidir penjar el davantal i jubilar-se. Però, per no haver de baixar la persiana, va demanar a l'empresa que li distribuïa els productes, Horno Belcan, que seguissin el seu llegat. I aquests van prendre'n el relleu.
El relleu també s'ha produït en la seva clientela que sempre s'ha destacat per ser molt familiar. 'T'expliquen el seu dia a dia, els clients busquen aquest tracte proper i busquem mantenir aquest fil. Fins i tot crec que s'està traspassant a les noves generacions' explica la responsable de botiga, Sílvia López.
De pares a fills i d'avis a néts que tenen tradició per comprar els seus productes en dies especial o per al dia a dia. Però sobre tot hi ha un producte que en destaca, la Tarta Fontisi. Un pastís amb tres capes de brioix i mantega que d'alguna manera transporta als seus clients a la seva infància. 'Ho recorden perfectament de quan els hi donaven de petits i ara que són grans tornen a la botiga i pensen 'ostres segueix la tarta Fontisi recordo quan me la donaven els meus pares'. Crec que els joves també s'estan enganxant i això que la mantenim igual qua fa 60 anys' recorda López.
Els actes del 60è aniversari conclouen aquest dijous amb una festa en que han volgut convidar a tota la seva clientela i autoritats. Com si es tractés d'una gran família per recordar tots aquests anys tan dolços.