La plataforma Defensem Ca l'Arnús critica la tala d'arbres monumentals

La plataforma Defensem Ca l'Arnús critica la tala d'arbres monumentals
Jordi Ribàs
12/02/2024 - 20:29

Parc de Ca l'Arnús, Badalona - La plataforma Defensem Ca l'Arnús critica la tala d'arbres monumentals al parc per part de l'AMB i l'Ajuntament. El govern local defensa que aquests arbres estaven secs i que suposaven un perill per la ciutadania perquè podien caure. De fet, des de l'àrea de Medi Ambient assenyalen que el més important és preservar la seguretat de les persones.

Per la plataforma ecologista, talar hauria de ser sempre l'última opció. Especialment en temps de sequera perquè, diuen, no es pot replantar fàcilment. A més, creuen que les administracions no han complert la seva paraula, ja que en una reunió prèvia, s'havia establert que no es talarien aquests arbres fins, almenys, a la primavera. Per això Carlos Rojo, membre de la Plataforma Defensem Ca l'Arnús, critica que no s'ha donat temps a una possible recuperació dels arbres. A més, consideren que tant l'Ajuntament com l'AMB han de canviar el seu protocol d'actuació i només talar arbres quan no hi ha cap altra opció.

Des de la plataforma també reclamen un pla pel parc a cinquanta anys vista, així com una aposta clara per combatre les plagues, com l'escarabat perforador, amb depredadors naturals.

arbres talats ca l'arnus 2