Badalona - La Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere insta a tots els partits polítics a mantenir les polítiques contra la violència de gènere davant les eleccions del 23 de juliol. Ho fan a través d'una carta on recullen les que consideren les demandes necessàries per millorar en els drets assolits. Rebutjar els discursos d'odi, desenvolupament de noves masculinitats o garantir els drets de les dones migrades són algunes de les demandes.
La plataforma la formen més de 130 entitats feministes d'arreu de Catalunya, una d'elles Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, amb seu actual a Badalona. Veuen amb preocupació algunes aliances polítiques derivades de les eleccions autonòmiques del maig i, és per això, que han redactat una carta per a tots els partits polítics i la ciutadania. Fan una crida al vot amb visió feminista i amb l'objectiu de combatre l'increment de l'extrema dreta. 'Tothom pot votar a qui vulgui, però la gent ha de ser conscient que en funció de qui voti podem anar enrere en els drets adquirits' assegura la Sílvia Delgado, delegada de la CONFAVC dins de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere.
Entre les 9 demandes destaca la petició expressa a rebutjar els discursos d'odi i el negacionisme de la violència de gènere. També aturar la violència institucional i, en aquest sentit, reclamen que es faci formació específica en gènere entre els professionals dels diferents sectors que han d'atendre les víctimes de violència masclista. 'La cultura i la formació són primordials per avançar' manifesta Delgado amb preocupació davant l'allau d'obres de teatre, espectacles o revistes en català que han estat censurades a l'estat espanyol.
Una altra de les demandes és la derogació de la llei d'estrangeria. Considera que és una normativa amb un fort contingut masclista, ja que asseguren nega drets especialment a les dones migrades.