La PTP proposa allargar l'R1 fins a l'Autònoma i crear una nova línia per l'interior

La PTP proposa allargar l'R1 fins a l'Autònoma i crear una nova línia per l'interior
Jordi Ribàs
22/11/2023 - 16:58

Badalona - La Plataforma de Promoció del Transport Públic, la PTP, proposa allargar els trens de l'R1, la que passa per Badalona, fins a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta és una de les propostes que l'associació fa respecte a la reordenació de les línies de Rodalies, aprofitant el moment en què el servei ha de ser traspassat a la Generalitat.

Entre les propostes de la plataforma, destaca portar l'R1 des de Mataró fins a l'Autònoma, passant per Badalona, Barcelona i el Baix Llobregat. Entrevistat al Badalona Matí, Carles Garcia, membre de la PTP, ha defensat que allargar aquesta línia serviria per descongestionar estacions i millorar la connexió entre ciutats, principalment entre el Llobregat i el Vallès. La PTP també considera que l'R1 es podria mantenir amb un tren-tramvia, però que, defensen, cal desplegar una segona línia de tren per l'interior.

Segons la PTP, el traçat de la R1 no perilla pels temporals marins perquè, diuen, es poden instal·lar sistemes de protecció contra les onades, com els que s'han posat entre Cabrera i Mataró.