La Rotllana ha fet entrega del material escolar que han recaptat durant l'últim any per l'escola de Gumal, al Senegal

La Rotllana ha fet entrega del material escolar que han recaptat durant l'últim any per l'escola de Gumal, al Senegal
Jordi Ribàs
14/11/2023 - 21:26

Badalona - Amb el recapte i entrega del material escolar, es renova un any més el vincle entre els joves de l'entitat badalonina i els infants del centre senegalès, que es va començar a construir el 2016 gràcies, precisament, a la solidaritat de La Rotllana.

El primer pas va ser recaptar els diners i els materials per construir una primera escola, que es va construir en bambú. Més endavant, el centre es va consolidar amb una estructura més sòlida, de ciment i maó. Mahamadou Diallo, nascut a Gumal i membre de la comunitat senegalesa de Catalunya, destaca que des de la primera construcció fins al dia d'avui, l'escola està molt agraïda als joves badalonins.

Angela D'Agostino, responsable dels projectes internacionals de la Rotllana, explica que són els professors de l'escola els que determinen quin material és el més adequat, segons les necessitats dels alumnes de cada any. Enguany s'ha recopilat material per fins a 150 alumnes.

Des de la comunitat de Gumal també han volgut destacar que els 22 alumnes que l'any passat van cursar l'últim curs de l'escola, enguany han pogut accedir tots a l'institut públic de Missira, la ciutat més propera.

la rotllana material escola gumal senegal