Badalona - L'Acadèmia del Cinema Català homenatja el «cinema quinqui» com a representació de les perifèries urbanes durant la Transició i la dècada dels vuitanta. El projecte inclou un mapa virtual per diferents escenaris emblemàtics on es desenvolupen aquestes pel·lícules entre els quals hi trobem Badalona i Sant Adrià de Besòs.
El gènere cinematogràfic conegut com a «quinqui» va ser molt popular durant la dècada dels 70 i 80. Les pel·lícules retraten el submón de la delinqüència, les drogues i la violència als carrers de Barcelona i l'àrea metropolitana durant la transició. Unes propostes on els protagonistes no eren actors professionals sinó delinqüents juvenils com el vaquilla, el torete o el xino que moltes vegades no diferenciaven el que era realitat i ficció.
L'inici d'aquest cinema es podria establir amb l'estrena de «Perros Callejeros» l'any 76 i acaba el 85 amb el film «Yo, el vaquilla». Segons la crítica de cinema Núria Vidal, impulsora de la iniciativa, el projecte neix de la necessitat de recuperar l'esperit dels 70 i reviure aquelles ciutats que ja no existeixen des d'un altre prisma.
La cartografia interactiva inclou un mapa amb 12 escenaris de pel·lícula. En cada punt es detallen aspectes del film com ara la sinopsi, la fitxa tècnica, curiositats i fins i tot un relat amb el xoc temporal que suposen ambdues realitats, la de la dècada dels 70 i l'actual. A la proposta «Perros Callejeros 2» el barri de Pomar de l'època, complex i atrapat en el tràfic de drogues, n'esdevé el teló de fons. Tot i així, unes de les localitzacions estrella d'aquest gènere és el barri de la Mina de Sant Adrià, que va acollir, per exemple el rodatge de «Perros Callejeros». El projecte està emmarcat en la línia de recuperació del patrimoni cinematogràfic, impulsat per l'Acadèmia el 2016.