L'AFA Progrés nega que hagi rebutjat les places inclusives que l'Ajuntament ofereix als casals d'estiu

L'AFA Progrés nega que hagi rebutjat les places inclusives que l'Ajuntament ofereix als casals d'estiu
Àlex Sisó
15/06/2023 - 21:12

Badalona - Les set famílies d'infants amb necessitats educatives especials de l'escola Progrés continuen lluitant per poder disposar de vetlladors durant el casal d'estiu d'aquest juliol. Aquest dijous l'Ajuntament de Badalona ha assegurat que l'empresa contractada pel centre educatiu no admet alumnes amb necessitats educatives específiques al casal d'estiu. Una versió que des de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) del centre, neguen.

consell escolar

Des de l'executiu local detallen que enguany s'han ofert 1.012 places en una desena de casals d'estiu per infants i joves a la ciutat, 98 de les quals per infants amb necessitats educatives especials. Segons fonts municipals, les famílies de l'escola Progrés han rebutjat totes les places que se'ls ha ofert. Els pares i mares neguen aquesta versió i defensen que no han acceptat l'opció plantejada pel govern perquè no satisfà les necessitats dels infants. Susana Ramoneda és vocal de casals de l'AFA Progrés.

consell escolar 2

Ramoneda ha explicat que diverses escoles de Badalona, tant publiques com concertades i amb infants amb necessitats educatives especials, s'han posat en contacte amb ella per sumar-se a la reivindicació. Unes queixes que l'AFA de l'escola Progrés ha traslladat aquest dijous a la regidora d'Educació, Aïda Llauradó, durant el Consell Escolar Municipal. Ho ha fet amb la presència de la Meritxell i l'Alexandra, dues mares d'infants amb necessitats educatives especials afectades per la manca de vetlladors al casal d'estiu. Totes dues han expressat la situació d'angoixa que estan vivint. I és que segons dades proporcionades per l'ajuntament, les places destinades a infants amb necessitats especials s'ofereixen només a una desena d'entitats socials, i no a les mateixes escoles.

Ara les famílies tenen l'esperança posada en el nou govern, qui ja s'ha compromès a explorar possibilitats per garantir els vetlladors a l'escola Progrés. La trobada està prevista pel pròxim dimarts.