L'Ajuntament aclareix els motius de la tala d'arbres a Ca l'Arnús: qüestions de salut i seguretat

L'Ajuntament aclareix els motius de la tala d'arbres a Ca l'Arnús: qüestions de salut i seguretat
Anna García de Albéniz
13/07/2023 - 09:41

Badalona - La tala dels pins de Ca l'Arnús es va fer per motius de seguretat i de salut dels propis arbres, ja que no presentaven un estat òptim. Pel que fa als xiprers, que estaven involucrats en el nou projecte del parc, es van retirar aquells que estaven en més mal estat. Així ho han confirmat aquest dimecres des de l'Ajuntament. La plataforma Salvem Ca l'Arnús demana que es creï un protocol abans d'iniciar aquest tipus de procediments.

IMG_3981

El nou projecte de remodelació del parc inclou una zona oberta al públic en el punt on es van talar els arbres, és a dir, entre la torre de l'aigua i la casa Clara. De fet, durant aquests dies s'estan fent els treballs d'adequació en aquesta zona, que més endavant comptarà amb nova vegetació. Tot i així, abans d'iniciar les tasques, es van detectar certes complicacions amb els arbres ja existents. Gregori Muñoz-Ramos, cap del servei de medi ambient de l'ajuntament, explica els detalls tècnics de la tala.

Paral·lelament, la plataforma Salvem Ca l'Arnus denuncia la regressió de vegetació que, diuen, està patint el parc. Segons l'entitat, les intervencions incloses en aquest projecte no prioritzen els elements naturals. A més, els ecologistes demanen, un cop més, participar de forma activa en la comissió de pla d'usos de Ca l'Arnús per poder treballar de forma conjunta pel futur del parc. I es que, asseguren, no se'ls ha convocat mai. Ho explica Serena Spedo, membre de l'entitat.

La plataforma també ha traslladat al nou equip de govern la necessitat de crear una comissió històrica del parc. Un nou espai que inclogui professionals de patrimoni històric o experts en ecoambientalisme que tinguin en compte aspectes, apunten, que ara no s'estan tractant.