L'Ajuntament impulsa una campanya per evitar que s'alimentin els coloms i frenar-ne la superpoblació

L'Ajuntament impulsa una campanya per evitar que s'alimentin els coloms i frenar-ne la superpoblació
Arnau Vidal
27/05/2024 - 21:20

Badalona - “El teu pa no és el seu menjar”. Amb aquest lema l'Ajuntament de Badalona vol sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de deixar d'alimentar els coloms. Amb l'objectiu de reduir la superpoblació d'aquesta espècie, s'han instal·lat panells en 45 parcs i places de la ciutat.

Donar pa i altres aliments fa que els coloms tinguin una nutrició deficient, perquè no es tracta de llavors i brots tendres, que són la seva font nutritiva natural. A més, això propicia les superpoblacions, perquè el temps que l'animal invertiria a buscar menjar l'ocupa reproduint-se. Això afavoreix l'aparició de malalties i plagues.

De cara a controlar les superpoblacions de coloms, s'intentarà obstaculitzar que els animals tinguin espais on puguin descansar, refugiar-se i fer-hi niu. A més, amb el suport d'agents cívics, s'informarà els comerços de restauració amb terrasses perquè evitin que quedin restes de menjar al seu abast.

La normativa actual estableix que el colom roquer és una au silvestre i cal protegir les seves poblacions. Per això, les actuacions de l'Ajuntament volen trobar un punt d'equilibri per tal d'arreglar la problemàtica i s'orienten a promoure un control ètic i de millora del seu benestar.