'L'ànima de la fruita' denuncia les condicions precàries de treball i vida dels temporers

'L'ànima de la fruita' denuncia les condicions precàries de treball i vida dels temporers
Raquel Moreno/ Susana Soldado
15/09/2023 - 14:53

Sant Adrià de Besòs - Fer visible i denunciar les precàries condicions de treball i vida dels temporers que recullen la fruita a Lleida és l'objectiu de la mostra fotogràfica «L'ànima de la fruita» que fins el 18 de novembre s'exposa al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya.

El sector agroalimentari català produeix 1 milió de tones de fruita. A Lleida s'ubiquen més de 50mil hectàrees d'aquest conreu que dona feina a més de 34mil persones de forma estable però moltes més d'itinerants. Es tracta dels temporers que es contracten per jornades de més de 9 hores a un preu que no arriba als 8 euros l'hora. Així ho denuncia el sindicat UGT Fica a través de l'exposició fotogràfica de Marien Moreno que ha seguit com és el dia a dia d'aquests treballadors que sovint desconeixen els seus drets laborals i es veuen obligats a viure en infrahabitatges, ja que els empresaris que els contracten no els proporcions un allotjament digne mentre desenvolupen la seva feina.

ànima fruita 5

L'exposició «L'ànima de la fruita» vol fer visibles les greus situacions que es donen al camp, segons denuncien des d'UGT. Exigeixen que es respectin les condicions laborals, garantint la seguretat i salut dels temporers, i que s'apliqui un conveni just.