Badalona - L'Escola de Música Moderna de Badalona i el Conservatori, que compartiran espai a la futura Ciutat de la Música ubicada a la CACI, es mostren partidaris de mantenir l'ensenyament musical a almenys un dels dos edificis del Centre. Ambdues entitats creuen que, un cop es materialitzi el projecte a l'antiga fàbrica, l'edifici històric del Conservatori podria convertir-se en una subseu.
Fer de la CACI la seu principal de la música a Badalona i, alhora, distribuir al llarg de la ciutat altres activitats musicals seria un projecte ideal a ulls de l'Escola de Música Moderna i el Conservatori. D'aquesta manera, després de realitzar les pertinents reformes a ambdós edificis, són partidaris que el del Conservatori formi part del projecte de la Ciutat de la Música. Pep Borràs és director del Conservatori:
Si hi ha llocs on es fa activitat musical i després hi ha un gran espai on s'aglutina més aquesta activitats amb diferents perspectives, està bé.
La manca d'espai és un dels principals problemes dels actuals edificis de l'Escola de Música Moderna de Badalona i el Conservatori. També que, segons asseguren, es tracta de recintes no pensats per fer ensenyament musical. És per això que totes dues entitats demanen al govern local ser partícips del projecte de la CACI. Martí Serra és coordinador pedagògic de l'Escola de Música Moderna de Badalona:
S'ha de comptar amb els professionals que després hauran d'utilitzar l'espai. Moltes vegades no es té en compte el tema de l'acústica.
Entre les propostes que voldrien aportar al projecte es trobaria incloure espais d'assaig oberts a músics locals. D'altra banda, destaquen positivament la idea d'ubicar un auditori a la CACI que no es converteixi en un espai polivalent, sinó condicionat únicament per fer música.