L'equip dirigit pel constructor del dimoni, Ramon de los Heros, ultima els detalls per al muntatge a la Platja dels Pescadors

L'equip dirigit pel constructor del dimoni, Ramon de los Heros, ultima els detalls per al muntatge a la Platja dels Pescadors
Raquel Moreno/ Anna G. de Albéniz
22/04/2024 - 14:43

Barcelona - La construcció del dimoni s'ha allargat durant prop de dos mesos amb la dedicació d'un equip de vuit persones sota les directrius del constructor Ramon de los Heros. Durant les darreres setmanes i per parelles els muntadors treballen en el tall dels llistons de fusta, la col·locació i pintura de totes les parts de l'estructura. Aquestes peces, però, no poden superar els dos metres i mig d'alçada, ja que s'han de traslladar des del taller ubicat al barri de Bon Pastor de Barcelona fins a la Platja dels Pescadors de Badalona.

dimoni preus 9

El disseny del Dimoni «Apugem els preus» no ha representat cap entrebanc a l'hora de construir-lo, tret d'adaptar algunes de les peces per facilitar després el seu muntatge a la sorra. Es tracta d'una estructura de fusta que mostra un dimoni assegut d'onze metres i mig d'alçada i quatre i mig d'amplada, segons ha destacat el constructor del dimoni, Ramon de los Heros.

dimoni preus 11

El trasllat de les diferents peces del dimoni es farà aquest diumenge 28 d'abril i s'aprofitarà també per plantar la base a la Platja dels Pescadors. De cara a dilluns i dimarts de la setmana vinent se seguirà amb la resta del muntatge per enllestir-lo, si res no falla, el mateix dimarts 30 a la nit. L'endemà, dimecres 1 de maig, festiu estatal, tots els badalonins i badalonines que ho vulguin ja el podran fotografiar. Els ciutadans podran visitar-lo durant deu dies, i és que la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig, aquest dimoni serà engolit per les flames durant la Cremada.

dimoni preus 12