Badalona - La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya proposa al Govern ser agents actius en la lluita contra la violència masclista. Això suposaria que els establiments farmacèutics esdevinguin punts de detecció i derivació. És una petició que fan arran del decret llei que està dissenyant la Generalitat per erradicar els feminicidis i violència vicària. Dins la comissió per elaborar el protocol i actuació, recentment ha entrat a formar-hi part el sector farmacèutic.
La FEFAC considera que les farmàcies s'han convertit en espais de confiança i proximitat per a molts usuaris i, en aquest sentit, aquesta relació pot afavorir la detecció de possibles signes d'alarma. És per això que han decidit participar-hi activament. Segons el president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya, Antonio Torres, l'aprovació d'aquesta petició ve marcada pel calendari electoral.
És una proposta que seria voluntària. Una de les farmàcies que ja ha comunicat que s'hi adheriria és la de l'Estació de Badalona. Estan convençuts que fer front a la violència masclista és necessària la implicació de tota la societat. Lídia Ballesteros, de la Farmàcia de l'Estació, explica que són llocs idonis perquè se'ls tingui en compte.
Per tirar endavant aquesta iniciativa, doncs, s'haurà de seguir un protocol concret i complementar-ho amb formació perquè els farmacèutics tinguin totes les eines disponibles per afrontar situacions de violència masclista. Per altra banda, el Ministeri d'Igualtat ha anunciat aquest dilluns que destinarà 46,3 milions d'euros a programes per lluitar contra la violència de gènere i per fomentar la corresponsabilitat entre dones i homes a Catalunya.