Les xifres del 2023 a Càritas Sant Josep: augmenten els donatius, els voluntaris i l'ajuda de les targetes moneder

Les xifres del 2023 a Càritas Sant Josep: augmenten els donatius, els voluntaris i l'ajuda de les targetes moneder
Sara Nicolás / Laia Martínez
05/04/2024 - 20:15

Parròquia de Sant Josep, Centre - Gairebé un centenar de persones van beneficiar-se durant el 2023 de les targetes moneder de Càritas Sant Josep. L'augment de les donacions i col·laboracions que ha rebut l'entitat ha permès incrementar també la despesa destinada a aquest ajut, que facilita l'adquisició d'aliments, productes d'higiene i farmàcia.

El 2023 ha estat un any de consolidació i creixement per Càritas Sant Josep. No només ha incrementat la seva capacitat per oferir targetes moneder que abastin la cistella de la compra, sinó també han experimentat un augment del nombre de voluntaris. D'aquesta forma, cada divendres les famílies ateses en el programa de Targetes Moneder disposen d'un espai a la Parròquia de Sant Josep on se'ls fa un acompanyament.

Núria Galceran és voluntària de Càritas a la Parròquia de Sant Josep:

La targeta, en el fons, és una excusa, perquè a partir d'aquí podem veure quines altres necessitats hi ha i com els podem ajudar. A vegades és des d'omplir tràmits fins a acompanyament en malalties o tractaments mèdics

És el cas de la Katherine, una dona amb dos fills menors a càrrec que des del desembre visita Càritas.

La targeta per mi és una gran ajuda, com un regal. Poder venir aquí és un desfogament

CÀRITAS SANT JOSEP (5)

Al Mossaab fa poc que l'han derivat a Càritas Sant Josep, on ara ha rebut la seva targeta moneder. Es tracta d'un jove de 21 anys que viu sol.

M'han ofert venir cada divendres si tinc cap dubte. En principi he de venir cada tres setmanes per portar els tiquets de compra

CÀRITAS SANT JOSEP (2)

Aquest projecte, però, no és l'únic que l'entitat té en marxa. També disposa de voluntaris que participen en l'activitat «parelles lingüístiques», un programa a través del qual els voluntaris ensenyen català i castellà a una família durant una hora a la setmana.

CÀRITAS SANT JOSEP (4)