L'Esport Flaix Copa del Rei als premis Zoom

L'Esport Flaix Copa del Rei als premis Zoom
Ferran Vinaixa
10/11/2023 - 00:45

Badalona - La vint-i-unena edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha nominat el programa L'Esport Flaix Copa del Rei com un dels productes que opten a poder alçar-se amb aquest reconeixement del sector.

El programa L'Esport Flaix Copa del Rei van ser una sèrie de càpsules informatives diàries que es van fer per part de Badalona Comunicació durant la setmana de competició de la Copa (i la Minicopa) del Rei de bàsquet que el febrer de 2023 es va celebrar a Badalona.

Cada una de les càpsules informatives de l'Esport Flaix Copa del Rei presentaven una realitat social o esportiva al voltant de la Copa del Rei i de Badalona, i després analitzava els enfrontaments que es produirien cada dia, amb un històric de cada equip en la competició, una breu anàlisi de com arribaven a aquesta edició de la Copa i unes reaccions de jugadors de la Penya o jugadors/entrenadors que han passat pel club verd-i-negre en algun moment i que en la Copa del Rei 2023 jugaven en algun dels equips participants.

L'Esport Flaix Copa del Rei va fer la seva primera entrega el dilluns 13 de febrer. En ella veiem els dos escenaris de la Copa, el Palau Olímpic de Badalona i el Poliesportiu de Llefià. Es presentava també als primers protagonistes, els fotògrafs Miguel Ángel Forniés i Josep Lluís Surrallés, testimonis gràfics de la història de la Penya. Aquesta primera entrega del programa també repassa l'agenda d'esdeveniments que es produirien al voltant de la Copa, les fanzones, tallers, concursos o la Nit de la Copa. Esportivament parlant, el programa repassa el primer enfrontament dels quarts de final que enfrontaria a Real Madrid i València Basket, i ho fa amb dos jugadors de la Penya que van jugar en aquests equips, Ante Tomic i Guillem Vives.

L'Esport Flaix Copa del Rei va fer la seva segona entrega el dimarts 14 de febrer, i començava mostrant les millores realitzades al Palau Olímpic i al Pavelló Municipal de Llefià amb motiu de l'arribada i celebració de la Copa del Rei. Parlàvem amb el president de l'ACB Antonio Martin, però també amb 5 badalonins que treballen dins de l'ACB i que entenen de primera mà que significa per Badalona acollir la seva segona Copa del Rei. L'enfrontament analitzat en aquesta entrega va ser el partit entre el Barça i l'Unicaja, i els protagonistes l'exblaugrana Pau Ribas i el tècnic ajudant de l'Unicaja i exjugador verd-i-negre Paco Vàzquez.

La tercera entrega de L'Esport Flaix Copa del Rei va ser la de dimecres 15 de febrer amb l'inici de la Minicopa, la competició on els equips infantils dels clubs ACB tenien el protagonisme. Per això el programa va parlar amb David Jimeno, cap del planter de la Penya que explica que fa diferent el club verd-i-negre respecte a la resta pel que fa a la formació. El programa també visitava a Josep Zamorano, personatge molt conegut a Badalona i que posseeix una col·lecció inacabable de samarretes que van donar peu a una exposició durant els dies de la Copa del Rei de Badalona. La primera entrega acabava analitzant l'enfrontament de quarts de final entre el Tenerife i el Gran Canària amb dos exverd-i-negres que han passat pels equips canaris: Ferran Bassas i Salva Maldonado.

La quarta entrega de L'Esport Flaix Copa del Rei va ser la de dijous 16 de febrer, i en ella coneixíem la principal fanzone de la copa, la situada a la Rambla del Gorg amb un grapat d'activitats destinades als aficionats. També vivíem la Minicopa de la mà d'Albert Guerra, l'alma mater del 5contra5 a Badalona Comunicació. En aquesta entrega s'analitzava l'enfrontament de quarts de final més esperat, el Joventut VS Baskonia, amb el capità verd-i-negre Albert Ventura i amb el exbaskonia, Pau Ribas.

El divendres 17 de febrer arribava la cinquena entrega de L'Esport Falic Copa del Rei amb el Media Day previ al Joventut-Baskonia, amb una entrevista entre Pau Ribas i Joel Parra. Un volia guanyar la seva primera copa, l'altre la va guanyar amb la Penya al 2008. En aquesta entrega vivíem la classificació de l'infantil de la Penya per la semifinal de la Minicopa, i a la Copa, la victòria del Madrid sobre el València i la primera sorpresa, l'eliminació del Barça en mans de l'Unicaja de Màlaga.

Amb la sisena entrega de L'Esport Flaix Copa del Rei arribava el cap de setmana, i la mítica trobada d'aficions pels carrers de Badalona, l'autèntica essència de la Copa. Els quarts de final deixaven com a semifinalistes al Tenerife, que es desfeia del Gran Canària i a la Penya, que es desfeia del Baskonia en un èxtasi col·lectiu a l'Olímpic de Badalona.

La setena i última entrega de L'Esport Flaix Copa del Rei va ser un cúmul d'emocions. Començava amb una nova sorpresa, l'eliminació del Real Madrid en mans de l'equip revelació de la Copa i que n'acabaria sent el campió, l'Unicaja de Màlaga. I la gran decepció, l'eliminació de la Penya en mans del Tenerife en un final inversemblant per l'afició badalonina. Acabava la Copa del Rei de Badalona pel Joventut, i amb ella l'especial L'Esport Flaix Copa del Rei.