L'FP Challenge proposa a l'alumnat el repte de millorar la convivència en zones d'oci nocturn

L'FP Challenge proposa a l'alumnat el repte de millorar la convivència en zones d'oci nocturn
Raquel Moreno Escudero
16/02/2024 - 14:52

Badalona - Més d'una trentena d'alumnes d'instituts de Badalona, Santa Coloma i Barcelona participen d'una nova edició del concurs d'emprenedoria FPChallenge. Ho han fet aquest divendres al Centre d'Estudis Secundaris Joan Maragall per donar resposta al repte proposat enguany: com millorar la convivència en espais públics tensats per l'oci nocturn.

fp challenge 3

A través de 7 equips d'alumnes procedents de diversos centres educatius i diferents cicles formatius, entre ells dels instituts La Pineda i Pompeu Fabra, la jornada serveix per fomentar l'emprenedoria, la creativitat i la solució de problemàtiques on s'hi poden veure reflectits. Enguany, oferint una proposta que, mitjançant la innovació urbana, millori la convivència a l'espai públic i eviti comportaments incívics en zones d'oci nocturn.

L'equip que resulti guanyador en aquesta primera fase participarà de la final a Barcelona. El guanyador dels 40 centres participants arreu de Catalunya rebrà una formació de 24 hores farcida d'activitats d'innovació i emprenedoria. Per a l'alumnat és una oportunitat d'aprendre a treballar en equip i consolidar les seves habilitats d'emprenedoria amb persones que fins ara desconeixien.

L'FPChallenge està organitzat per ImpulsFP, un programa del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per fomentar l'emprenedoria entre els joves.

fp challenge 2