L'oposició registra la petició per convocar un ple extraordinari i el govern assegura que no té res a amagar

L'oposició registra la petició per convocar un ple extraordinari i el govern assegura que no té res a amagar
Mar Martínez / Anna García de Albéniz
22/11/2023 - 15:46

Badalona - A primera hora d'aquest matí, tots els grups de l'oposició han registrat per via telemàtica la sol·licitud d'un ple extraordinari perquè el govern dels populars doni explicacions sobre les suposades irregularitats en les darreres proves d'accés al cos de la Guàrdia Urbana. Un ple que finalment tindrà lloc aquest divendres, a partir de dos quarts de 9 del matí. Exigeixen també una comissió d'investigació que esclareixi els fets i on tinguin veu els sindicats del cos policial i volen saber perquè la confecció de les proves no es va externalitzar.

WhatsApp Image 2023-11-22 at 15.27.11

Socialistes, comuns, republicans i Guanyem no es creuen l'argument del govern que el problema amb els exàmens radiqui en un error d'imprempta. I es remeten a un altre procés de selecció també d'aquest cos de seguretat amb Xavier Garcia Albiol a l'alcaldia. L'oposició qüestiona que les proves s'hagin redactat a nivell intern i no per part d'un servei extern. La demanda en bloc d'un ple extraordinari se suma a la denúncia que Esquerra Republicana ha registrat a l'oficina antifrau.

Els sindicats de guàrdia urbana SIP-FEPOL i PSU alertaven diumenge de les suposades irregularitats. Advertien que les respostes correctes tenien un marcatge subtil més ennegrit en la tipografia. El tribunal va anul·lar les proves que es repetiran dissabte vinent a la universitat Pompeu Fabra.

WhatsApp Image 2023-11-22 at 15.27.10

Precisament el govern ha confirmat a la tertúlia del Badalona Matí que el ple extraordinari sol·licitat per l'oposició es convocarà si ho demanen una quarta part dels regidors del consistori, tal i com estableix la normativa. Segons el reglament, la sessió extraordinària s'haurà de convocar en menys de 15 dies un cop registrada la petició.

El primer tinent d'alcaldia Juan Fernández, assegura que l'equip de govern no tindrà cap problema en donar les explicacions corresponents perquè, assegura, no hi ha res a amagar. El regidor qualifica la situació d'anècdota i apunta que no hi ha cap mena d'irregularitat en el procés selectiu. Fernández considera que s'està fent política en un escenari, diu, on precisament no hi participen els polítics. El regidor també ha compartit durant la tertúlia el contingut de l'acta notarial.

Juan Fernández ha explicat que en aquesta convocatòria extraordinària els membres de l'executiu mostraran les proves i les conclusions del notari que va aixecar acta. D'aquesta manera, apunta, es demostrarà que l'examen es va fer amb totes les garanties.