'LOVYU': 33 retrats diferents convertits en ànimes gràcies a la intel·ligència artificial

'LOVYU': 33 retrats diferents convertits en ànimes gràcies a la intel·ligència artificial
Berta Soler Mercader
09/11/2023 - 20:48

Can Riera, Tiana - La Masia Can Riera, al centre de Tiana, acull fins aquest dissabte l'exposició immersiva LOVYU. Una experiència artística amb 33 retrats que acaben cobrant vida, moviment i identitat gràcies a la intel·ligència artificial. LOVYU, que pretén que el públic connecti amb la seva ànima, es podrà visitar fins aquest dissabte al vespre.

WhatsApp Image 2023-11-09 at 20.42.56
Els retrats cobren vida, identitat i moviment.

L'exposició, aconseguida per un equip artístic de molts camps diferents, compta amb tres parts: per una banda, es poden veure 33 retrats fets per l'artista tianenc Mario Tarragó. En la segona part, tots aquests retrats es converteixen en humans mitjançant la intel·ligència artificial. Però el plat fort de l'exposició, i el lloc on l'obra es converteix en immersiva, és el «El Temple de l'Ànima», un habitacle sagrat amb forma de cabana des d'on es vol aconseguir que el visitant connecti amb la seva ànima.

L'obra també ha estat el resultat no només d'inspiració artística sinó d'informàtica. En Xavi Vinaixa, informàtic artístic, ha treballat moltes hores, inclús de matinada, per crear una xarxa neuronal capaç de crear persones a partir de les obres.

Posant la mirada en el futur, els autors desitgen que la seva obra recorri per moltes sales d'exposició i museus del món.

Connexió pel magazín Badalona 360: