Més de 150.000 electors i electores decidiran a través dels seus vots el futur govern de Badalona

Més de 150.000 electors i electores decidiran a través dels seus vots el futur govern de Badalona
Sara Nicolás / Àlex Sisó
26/05/2023 - 21:15

Badalona - Els badalonins i badalonines tornaran a exercir el seu dret a vot aquest cap de setmana i ho faran als 45 locals electorals amb més de 250 meses electorals arreu de la ciutat. El panorama polític a Badalona ha canviat força des de les darreres eleccions, que van tenir lloc el 2019 i van aplegar una participació de més del 63% de l'electorat.

En aquell context el Partit Popular va aconseguir alçar-se com a la força més votada amb més del 37% dels vots. El va seguir la coalició de la Badalona Valenta, formada per Guanyem Badalona En comú i ERC, que va traduir el 24% dels vots en 7 regidors. El PSC, que acabaria formant govern amb En Comú Podem amb el suport de la resta de formacions tret del PP, va acumular gairebé el 20% dels vots, sent la tercera llista més votada. Pel que fa a la formació d'En Comú Podem, el percentatge de vot arribava al 8,5%. La formació municipal de Junts per Catalunya es quedava amb un regidor. Un dels titulars de la nit va ser la desaparició de Ciutadans al consistori.

RESULTATS 2019

Des de llavors l'Ajuntament de Badalona ha passat per tres alcaldies després de la dimissió d'Àlex Pastor i la moció de censura contra Xavier Garcia Albiol. Ara, 156.000 badalonins podran escollir entre els 6 grups amb representació a l'Ajuntament, PP, PSC, Guanyem Badalona en Comú, Esquerra Republicana, Badalona en Comú Podem i Junts, o bé les altres 5 candidatures sense representació municipal com són Ciutadans, Valents, Front Nacional Català, VOX i Badalona Suma.