Més d'un miler de manifestants condemnen el que consideren un 'genocidi' a Palestina

Més d'un miler de manifestants condemnen el que consideren un 'genocidi' a Palestina
Judit Larios
23/10/2023 - 01:39

Badalona - Més d'un miler de persones s'ha manifestat aquest diumenge a Badalona per condemnar els atacs d'Israel a Palestina, que titllen de genocidi. Convocats per l'Associació Multicultural Bétulo Tots Units (Ambtu), la mobilització ha recorregut els carrers de la ciutat sota el lema «No a la guerra».

El recorregut ha començat al barri de La Salut i ha arribat fins a la plaça de la Vila. Des de l'associació assenyalen que l'objectiu de la manifestació era que la comunitat musulmana de la ciutat es desfogués de la preocupació i la impotència que senten respecte a la situació que pateix Palestina. De fet, consideren que no es tracta d'una guerra sinó d'un genocidi per part d'Israel.

Nosaltres com a comunitat no ho considerem una guerra perquè Palestina no té servei militar. Una guerra és un país contra un altre i tots dos tenen armes. En aquest cas és un genocidi en tota regla.

Segons ha detallat l'entitat, la majoria dels manifestants que han sortit al carrer aquest diumenge formen part de la comunitat musulmana de Badalona, tot i que també s'hi han sumat alguns membres de les comunitats índia i pakistanesa, així com badalonins.