MÉTEO | A l'espera d'una nit d'enrenou meteorològic

MÉTEO | A l'espera d'una nit d'enrenou meteorològic
Ingrid Vicent
19/10/2023 - 10:04

Badalona - Dijous d'espera. Pendents del canvi de temps que anirà arribant aquesta tarda, principalment de cara al vespre. El pas de la pertorbació Aline ha d'implicar una nit moguda amb pluja, però sobretot, aquí a la costa el que més es notarà serà el fort vent i l'alteració marítima.

De moment, el dia ha començat amb un cel variable i ambient càlid. Destaquen les temperatures que han tornat a situar-se, de bon matí, en xifres molt elevades per l'època. S'ha repetit una nit tropical amb mínimes per sobre dels 20 °C a bona part de la ciutat. Avui continuarà bufant vent de garbí que mantindrà la temperatura alta. No s'enfilarà tant com ahir, recordem que dimecres el termòmetre va arribar a xifres de 27-28 °C. Avui les màximes es preveuen entorn els 25 °C. Aquesta calor atípica té les hores comptades perquè darrere la pertorbació que creuarà aquesta nit entrarà una massa d'aire fred que facilitarà un descens de la temperatura. Demà divendres es notarà un ambient menys càlid i el cap de setmana començarà amb temperatures de plena tardor.

Bona part d'aquest dijous estarà marcat per un estat del cel variable amb més clarianes al matí i nuvolositat que anirà augmentant al llarg de la tarda. Les pluges entraran per l'oest de Catalunya i aniran avançant cap a l'est escombrant bona part del territori. A la costa el gruix de les precipitacions arribarà durant la nit i ho faran acompanyades per fortes ràfegues de vent i temporal de mar. Ja aquesta tarda, el vent de garbí i migjorn s'anirà enfortint i començarà a alterar-se la situació marítima.

Davant aquesta situació del temps, entre aquesta mitja tarda i demà al matí, hi ha actius diversos avisos de situació de perill per part del Servei Meteorològic de Catalunya on s'alerta de fortes ràfegues de vent que podran superar els 70 km/h, fort onatge amb onades entre els 3 i 4 metres d'alçada i per intensitat de pluja, localment xàfecs que podrien descarregar amb intensitat de 20 litres en 30 minuts.

El pas de la pertorbació serà ràpid. Divendres al matí la pluja s'haurà retirat i el temps vindrà marcat per l'obertura de grans clarianes. El vent d'oest encara es deixarà notar fins a migdia i també ho farà l'onatge intens. L'alteració marítima i el vent aniran perdent protagonisme a la tarda quan es començarà a notar el descens de la temperatura.