MÉTEO | Atrapats en l'anticicló un dia més

MÉTEO | Atrapats en l'anticicló un dia més
Ingrid Vicent
01/02/2024 - 09:09

Badalona - Continuem atrapats en un temps dominat per l'anticicló que manté una situació de calma i allunya el pas de les pertorbacions. De fet, avui lluirà un ambient assolellat, però ho farà transitòriament enterbolit per la circulació d'alguns núvols prims que viatgen de nord a sud. Es tracta precisament de les restes de la cua d'un sistema frontal que es veu obligat a desviar-se cap al nord d'Europa perquè l'anticicló que hi ha damunt de la península Ibèrica li fa de bloqueig. Per tant, les grans nuvolades es mouen per nord d'Europa i a casa nostre només arriben alguns núvols prims que, de forma puntual, aniran enteranyinant el cel al llarg del dia.

La temperatura matinal es manté estable. Continua sense fer fred d'hivern. La mínima ha marcat xifres entre els 9 i 10 °C que són valors entre 2 i 3 graus per sobre del que tocaria per l'època. Aquest dijous, la temperatura pujarà al centre del dia quan es farà notar un ambient primaveral. La màxima es mourà entre els 18-19 °C.

A diferència dels darrers dies, avui el vent bufarà de garbí, no tindrà un component tan marítim i això facilitarà que el termòmetre pugui pujar amb més facilitat.

Febrer comença sense canvis i el tram final de setmana es mantindrà un temps molt plàcid. L'anticicló continuarà afavorint un ambient principalment assolellat. Demà divendres, igual que avui, amb el pas d'alguns núvols alts i prims.