MÉTEO | Continua el domini de l'anticicló

MÉTEO | Continua el domini de l'anticicló
Ingrid Vicent
18/12/2023 - 09:09

Badalona - L'última setmana de tardor comença amb un temps ben tranquil. Es manté una continuïtat de la situació meteorològica que s'ha instal·lat els darrers dies, marcada per un ferm l'anticicló situat entre la Península i centre Europa i que afavoreix la calma, l'estabilitat i la manca de núvols.

Venim d'una nit de cel serè, nits llargues que faciliten la pèrdua de calor amb un descens de les temperatures mínimes que fan començar els matins amb un fred notable. Les temperatures nocturnes han anat a la baixa el darrers dies i aquest dilluns les mínimes han marcat xifres entre els 4 i 6 ºC. Avui, al centre del dia, el termòmetre pujarà lleument respecte ahir amb uns valors de màxima que es preveuen entorn els 15ºC. En general, uns valors bastant correctes per l'època que vindran acompanyats per l'ambient assolellat i això, al migdia, farà percebre una sensació d'ambient agradable, tot i la temperatura curta.

El cel blau i el domini del sol seran protagonistes aquest dilluns i també demà dimarts, que tornarà a ser una altra jornada de temps en calma.

Dimecres hi haurà un petit parèntesi amb el pas de la cua d'un front que afegirà nuvolositat i arrossegarà un lleuger descens tèrmic. Tret d'això, poca més. Aquesta setmana, aquí a la costa, continuarem sense indicis de pluja.

Serà un breu canvi de temps perquè l'anticicló tornarà a imposar-se de cara a la segona meitat de setmana amb un retorn de l'estabilitat i amb temperatures que tornaran a recuperar uns graus a partir de divendres i cap de setmana.