MÉTEO | Continua la muntanya russa de temperatures, avui calor

MÉTEO | Continua la muntanya russa de temperatures, avui calor
Ingrid Vicent
26/10/2023 - 09:27

Badalona - Avui no cal abrigar-se gaire, la màniga llarga perfectament es pot quedar a casa. Aquest dijous ha començat amb temperatures molt suaus. Venim d'una nit on han tornat els valors tropicals amb termòmetres que no han baixat dels 20 °C a molts punts de la ciutat.


Els núvols i el vent aponentat han facilitat aquest augment tèrmic que es farà més acusat al llarg del dia amb temperatures que s'enfilaran cap als 25-26 °C. Avui serà una jornada amb un pic de calor molt marcat a causa del vent que bufarà de component oest, entre ponent i garbí, ho farà reforçat a partir de migdia donant pas a una tarda ventosa i alhora accentuant l'alteració marítima.


El pas d'un front anirà afegint nuvolositat i aquest dijous el cel no farà net. Serà un dia de cel enterbolit amb el pas de núvols d'oest a est, al matí principalment de tipus alt i mig i de cara a la tarda núvols una mica més compactes. En tot cas, es tracta d'un front atlàntic que travessarà Catalunya aquesta tarda, arribarà desgastat i només implicarà algunes pluges cap a les comarques de Lleida, Pirineu occidental i punts de l'interior de Tarragona, difícilment la pluja arribarà a la costa.

De cara a demà divendres es recuperarà un ambient més assolellat. Darrere el front la temperatura baixarà i es tornarà a notar un ambient més fresc, de moment sense fred. La setmana continuarà marcada per una circulació de vent aponentat que mantindrà l'ambient temperat, sobretot al centre del dia. Tant divendres, com el cap de setmana, lluiran grans estones de sol amb un cel puntualment enterbolit pel pas de núvols prims.