MÉTEO | L'hivern s'acomiada amb ambient suau

MÉTEO | L'hivern s'acomiada amb ambient suau
Ingrid Vicent
19/03/2024 - 09:20

Badalona - Avui, l'últim dia d'hivern amb temperatures de primavera. Ja de bon matí amb un ambient molt suau, amb temperatures més pròpies del mes de maig que no pas del març. La temperatura mínima s'ha situat en xifres entre els 13-14 °C, són uns valors 4-5 graus per sobre del que tocaria per l'època.

A l'entrada d'aire càlid s'ha sumat, aquesta matinada, el pas de núvols alts i mitgencs que han actuat de tapadora mantenint l'escalfor en hores nocturnes. El resultat: res de fred, ni de bon matí ni tampoc al centre del dia, amb previsió d'un dimarts d'ambient suau.

Avui el vent tornarà a bufar feble i de component marítim, això farà que la temperatura arran de mar quedi més frenada que a barris de l'interior o la part alta de la ciutat, on el termòmetre tindrà més facilitat per enfilar-se amb màximes previstes entorn els 19 °C.

Pel que fa a l'estat del cel, la circulació de tota una franja de núvols alts i mitgencs en direcció oest-est deixaran un inici de jornada de cel emblanquinat i sol esmorteït. Al llarg del matí es mantindrà un cel tèrbol amb tendència que el sol vagi agafant més força amb el pas de les hores. S'acabarà imposant l'ambient assolellat. Al final de la tarda-vespre amb l'aparició de noves nuvolades.

Demà dimecres, primer dia de primavera (el canvi d'estació es produirà a les 04.06 h), es mantindrà un temps amb calma. Sol i núvols alts es continuaran alternant amb un color del cel enterbolit per la presència de pols sahariana en suspensió. Les temperatures es mantindran suaus.