MÉTEO | Pujada transitòria de la temperatura

MÉTEO | Pujada transitòria de la temperatura
Ingrid Vicent
18/10/2023 - 09:08

Badalona - Avui l'ambient de tardor fa un pas enrere i torna la calor. Es nota de bon matí, avui no fa gens de fred. Venim d'una nit tropical on la temperatura mínima no ha baixat dels 20 °C a ciutat. La jaqueta es pot quedar a casa, aquest dimecres serà poc útil i farà més nosa que servei amb previsió que les temperatures s'enfilin cap als 25-26 °C. Es recuperen valors d'estiu, però s'ha de dir que la calor no serà persistent. Estem en una setmana de pujada i baixada de la temperatura i els dies vinents el termòmetre tornarà a baixar. Divendres i dissabte hi haurà un retorn a la tardor.

Bufarà vent de garbí, ho farà de forma moderada durant les hores central del dia. Això, facilitarà l'augment del termòmetre i alhora una mar alterada.

Aquest dimecres tornarà a ser una jornada de variabilitat en l'estat de cel. La cua d'un front farà augmentar els núvols entre mig matí i primeres hores de la tarda. Un front que deixarà pluja cap a les comarques de ponent i vessant sud dels Pirineus, de fet, ja de bon matí, han començat a entrar algunes pluges febles cap a les comarques lleidatanes. Avui, a la costa, difícilment arribaran les precipitacions. Si arriba a ploure seran 4 gotes anecdòtiques. Al llarg de la tarda les clarianes guanyaran espai amb un cel que quedarà més obert. Sense fer net, els propers dies es mantindrà la variabilitat.

Demà arribarà un nou front, aquest més actiu i entre el vespre de dijous i la matinada de divendres la pluja escombrarà Catalunya de forma més general. Seran pluges concentrades en hores nocturnes, per tan bona part de dijous i divendres dominarà un cel canviant, amb més núvols dijous i més clarianes divendres. El pas del front implicarà fortes ventades i una refrescada de la temperatura que es notarà a partir de divendres i dissabte.