MÉTEO | Temps plàcid a l'espera d'un canvi que arribarà demà

MÉTEO | Temps plàcid a l'espera d'un canvi que arribarà demà
Ingrid Vicent
14/09/2023 - 09:56

Badalona - Aquest dijous ha començat amb bandes de núvols alts fregant la costa i nuvolositat més abundant a dins a mar. Es tracta de núvols que han arribat des del sud, conseqüència d'una tempesta localitzada entre les Illes Balears i la Comunitat Valenciana. Un fenomen que ens queda lluny i que no ens afectarà directament.

Avui es mantindrà un temps tranquil, sense grans variacions en l'estat del cel que estarà dominat, principalment, per l'ambient assolellat. Les bandes de núvols alts del matí s'aniran reduint amb el pas de les hores i la nuvolositat quedarà concentrada mar endins. Entre el migdia i la tarda els núvols es veuran créixer direcció muntanya, treuran el cap pel darrere de la Serra de Marina i afectaran el sector prelitoral. A la costa continuarà lluint el sol.

Poques variacions en la temperatura. De bon matí, la mínima ha marcat uns valors lleugerament inferiors a ahir, xifres entre els 20 i 21 °C. Al centre del dia es notarà calor d'estiu. La temperatura màxima s'enfilarà entorn els 27 °C.

El vent bufarà suau, de component marítim. L'estat del mar es mantindrà tranquil.

Demà divendres arribaran canvis. Al matí hi haurà un augment progressiu de la nuvolositat i entre la tarda i el vespre es preveu l'arribada de precipitacions. Cal precisar que no tots els models meteorològics coincideixen en l'extensió i intensitat de les pluges previstes. Falta per veure si el gruix de les precipitacions descarregarà dins de mar o si, per contra, afectaran la costa de forma més directa. De moment cal continuar pendents dels possibles xàfecs que demà s'estendran per la meitat est de Catalunya, des de les Terres de l'Ebre fins a l'Empordà i que, localment, podrien descarregar amb intensitat i acompanyats de fenòmens violents.