MÉTEO | Torna la calma i la suavitat tèrmica

MÉTEO | Torna la calma i la suavitat tèrmica
Ingrid Vicent
02/05/2024 - 08:32

Badalona - Comença a retirar-se la inestabilitat, aquest matí encara amb nuvolades cap al nord i nord-est de Catalunya, però a la costa central els núvols han marxat i dijous ha començat amb un cel clar. Avui lluirà un ambient principalment assolellat.

Al llarg del matí es deixaran veure alguns intervals de núvols puntuals, però serà a la tarda quan el cel mostri una mica més de variabilitat. A partir de migdia creixeran nuvolades cap al sector prelitoral, sobretot més destacades cap a la meitat nord, amb algun ruixat cap a les comarques veïnes del Vallès Oriental i el Maresme. A Badalona les nuvolades més destacables es deixaran veure pel darrere de la Serralada de Marina, però sense previsió que arribi cap ruixat.

Avui serà una jornada de retorn a la calma amb un final de setmana en què el temps no portarà gaires complicacions. De moment les pluges queden aparcades durant uns dies. Els mapes del temps deixen entreveure que entre diumenge a la nit i el dilluns vinent es podria tornar a obrir el paraigua. Ho anirem seguint perquè encara queden força dies.

Aquest dijous es notarà un augment de la temperatura cap a un ambient propi de primavera. Després d'uns dies amb termòmetres per sota dels valors habituals per l'època, les temperatures es normalitzen. De moment, aquest matí han baixat els valors de mínima després d'una matinada de cel serè. Els termòmetres han marcat xifres entre els 10-11 °C. Durant les hores central les màximes aniran a buscar xifres pròximes als 20 °C. Demà divendres l'augment tèrmic es farà més notable i l'ambient temperat es mantindrà durant el cap de setmana.