Montilla: 'La sequera s'ha de gestionar amb mesures a llarg termini, no amb pedaços'

Montilla: 'La sequera s'ha de gestionar amb mesures a llarg termini, no amb pedaços'
Berta Soler Mercader
06/03/2024 - 21:08

Badalona - L'expresident de la Generalitat, José Montilla, assegura que la sequera és un problema estructural i recurrent, i que s'ha de gestionar des de les administracions amb mesures a llarg termini. Ho ha dit en una conferència aquest dimecres a Can Cabanyes, després de fer una visita al barri de Lloreda. I és que recordem que el dirigent socialista va haver de gestionar l'últim episodi de sequera greu a Catalunya mentre governava del 2006 al 2010.

montilla PSC 2

Més d'una cinquantena de persones s'han aplegat a la Sala Central de Can Cabanyes, al barri de Sant Crist, on l'expresident José Montilla ha repassat moltes de les actuacions que es van dur a terme durant el seu mandat per fer front a la greu sequera del 2008. Ha destacat la utilització d'aigua regenerada, un recurs amb el qual, segons Montilla, viuen a altres ciutats d'arreu, com per exemple a Singapur. L'expresident ha assegurat que el canvi climàtic farà que arribin més episodis de dèficit hídric com l'actual. És per aquest motiu que ha destacat l'important paper que juguen els dirigents polítics a l'hora de prendre decisions. Assegura que calen eines que apaivaguin noves situacions d'emergència per manca d'aigua com l'actual que es puguin presentar en un futur.

Montilla també ha recalcat que totes les decisions que es prenen per fer front a aquest escenari des dels ens han de ser consensuades amb totes les formacions polítiques i entitats socials. A l'acte també hi ha assistit el president del grup municipal dels socialistes, Fernando Carrera, qui ha agraït la presència de Montilla a la ciutat i ha emfatitzat la seva figura com a exemple d'acompanyament al món local en situacions de crisi com la sequera.