Normalitat en la repetició de la prova d'accés a la Guàrdia Urbana de Badalona

Normalitat en la repetició de la prova d'accés a la Guàrdia Urbana de Badalona
Judit Larios / Mar Martínez
27/11/2023 - 15:59

Badalona - Aquest cap de setmana s'ha celebrat, amb normalitat, la repetició de la prova que ha de permetre accedir 46 nous agents al cos de la Guàrdia Urbana de Badalona després de la seva suspensió fa una setmana després de la denúcia dels sindicats per suposades incidències. Tot i això, el sindicat PSU insisteix que és anòmal que les proves del primer examen estiguessin preparades cinc dies abans i no el mateix dia. L'altre sindicat, SIP-FEPOL, ha posat sobre la taula el fet que l'ajuntament no accedís a la seva petició que l'examen el fes una empresa externa i que, finalment s'elaborés des de l'àrea de Recursos Humans.

Ho han dit avui, al programa Badalona Matí de Ràdio Ciutat, després que en el ple extraordinari de divendres, el govern rebutgés la petició de l'oposició de fer una comissió especial informativa i de reprovar l'executiu local.

Alfonso Griñán, de la PSU, continua dubtant de la transparència del procés perquè considera que les preguntes es podrien haver decidit per sorteig el mateix dia de l'examen, diumenge 19 de novembre, i no pas, diu, cinc dies abans. Això, assegiura, els fa posar en dubte també la custòdia de la prova en aquell marge de temps.

Per altra banda, Joan Marc Zamora, de SIP-FEPOL considera, i així diu que ho va demanar abans que es confeccionés l'examen, que ho hauria d'haver fet una empresa externa. Zamora detalla que no ha rebut explicacions del perquè va quedar finalment en mans de Recursos Humans de l'Ajuntament de Badalona.

SIP-FEPOL també destaca que, en aquesta ocasió, el Tribunal ha determinat la custòdia dels documents, que van arribar embalats a l'edifici. Els 400 aspirants amb millor nota, en la prova del matí, van fer també la següent prova, a la tarda.

Les dades de l'Ajuntament de Badalona xifren en 1.052 participants en la prova d'accés a la guàrdia urbana aquest dissabte, 40 menys que en les proves suspeses. Unes dades que contradiuen les dels sindicats, que, tot i no concretar, asseguren que la diferència entre la prova suspesa i la nova ha estat d'entre cent i dos-cents participants.

Recordem que la prova, que estava prevista per diumenge passat, es va suspendre després que diverses respostes de l'examen tipus test estiguessin ressaltades, coincidint algunes amb la resposta correcta. El Tribunal va decidir fixar una nova data per garantir que la prova es dugués a terme sense irregularitats.

Aquestes proves se sumen a les realitzades al setembre, que van suposar la incorporació de 26 nous agents al cos policial. El sindicat PSU alerta, però, que ja n'hi ha 5 que han marxat de la ciutat.