Primeres reaccions al col·lapse de l'edifici del carrer Canigó

Primeres reaccions al col·lapse de l'edifici del carrer Canigó
Jordi Ribàs
06/02/2024 - 16:41

Badalona - A l'espera de la roda de premsa de l'alcalde Xavier García Albiol i el sotsinspector Josep Manel Escudero a les 18:00 hores, els partits locals i diversos càrrecs institucionals han reaccionat a l'esfondrament d'aquest dimarts al matí a través de les xarxes socials.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha informat en un tuit que segueix les tasques d'evacuació de l'edifici, i que es manté en contacte telefònic amb l'alcalde.

El president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, ha assegurat que es manté en contacte amb el govern local i ha enviat mostres de suport als veïns afectats.

De forma similar, el president del grup d'ERC, Àlex Montornès, ha traslladat al govern la disposició d'ajudar en tot allò que sigui possible.

Des de Badalona En Comú Podem, la seva presidenta Aïda Llauradó ha desitjat que no hi hagi cap persona atrapada entre les runes, i ha afirmat que “cal donar suport a les comunitats per rehabilitar els seus habitatges”.

L'exalcaldessa i cap de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha ofert el seu suport a les famílies afectades i al personal dels serveis d'emergència, i ha apuntat que Badalona té 'un greu problema amb la salut tècnica del parc d'habitatge'.

Les mostres de suport també han arribat dels alcaldes de les localitats veïnes de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, Jaume Collboni i Filo Cañete.

També ha mostrat el seu suport el Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Joan Borràs.