Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona - L'Hospital Germans Trias i Pujol incorpora la realitat virtual immersiva a l'UCI pediàtrica amb el projecte EvolUCIón. Es tracta d'una eina que permet preparar al pacient infantil i les famílies abans de la seva estada en aquest espai. D'aquesta manera, ajuda a reduir l'angoixa que produeix una situació desconeguda i facilita el procés de recuperació.
Mitjançant unes ulleres de realitat virtual de cartró, la Nixi, un personatge en 3D, explica de forma senzilla i planera als infants els elements amb els quals es trobaran a la unitat de curs intensives pediàtriques: com serà l'espai on estaran hospitalitzats, com serà l'entorn, quins dispositius hi haurà a l'habitació o els sorolls més comuns de les màquines. Segons Clara Sorribes, pediatra intensivista de l'Uci pediàtrica, la realitat virtual aporta beneficis com ara disminuir els fàrmacs de sedació i que l'experiència hospitalària del pacient sigui una mica més fàcil.
Les famílies també compten amb una plataforma digital que conté entrevistes amb pacients, familiars i professionals que parlen de les seves experiències a l'àrea de crítics. Des de Nixi for children, els desenvolupadors del projecte EvolUCIón, consideren imprescindible que les famílies abordin amb els infants el procés d'hospitalització. Tomás Lóbez, el seu fundador, assegura que cal defugir de la por que generen aquestes situacions perquè els nens acceptin l'ingrés de manera més natural.
L'hospital Germans Trias de Badalona ha estat el primer centre hospitalari de l'estat en implementar la realitat virtual educativa. Aquesta eina ja s'utilitzava anteriorment amb pacients de cirurgia pediàtrica, d'UCI i de cirurgia cardíaca d'adults i ara s'hi ha afegit l'UCI pediàtrica.