Promoure l'empatia i evitar conflictes amb les pràctiques restauratives, aplicades en centres educatius

Promoure l'empatia i evitar conflictes amb les pràctiques restauratives, aplicades en centres educatius
Laia Martínez
14/11/2023 - 18:00

Badalona - Badalona ha acollit la primera jornada de pràctiques restauratives, centrada a aplicar-les en centres escolars d'alta complexitat. Es tracta d'un mètode basat en la promoció del diàleg i l'empatia per gestionar conflictes i prevenir-los. Aquesta tarda, el Centre Cívic La Salut és l'escenari d'aquesta trobada amb la presència de professors d'instituts de la nostra ciutat i també de Terrassa, en què posen en comú experiències viscudes.

PRACTIQUES RESTAURATIVES CC LA SALUT JEAN SCHMITZ68
PRACTIQUES RESTAURATIVES CC LA SALUT JEAN SCHMITZ 2

La sessió ha començat amb una dinàmica grupal amb tots els docents que hi són. És una jornada organitzada pel Servei de Mediació de l'Ajuntament, amb col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de Badalona i la cooperativa Espai Coneix, que fa dos anys que treballa en centres educatius del municipi. En especial, destaquen dos dels instituts escola que participen en aquesta jornada: el Rafael Alberti i el Baldomer Solà, on s'aplica aquesta metodologia amb alumnat de 6è fins a l'ESO.

El que ens permet és parlar, escoltar-nos, compartir entre tots i no parlar de 'culpables i innocents', sinó de corresponsabilitat

La Mireia Pujol és membre de la cooperativa Espai Coneix

Una metodologia que no només es vol aplicar al sector educatiu, sinó també en l'àmbit comunitari.

Isabel Mesas, del Servei de Mediació de l'Ajuntament de Badalona

L'acte ha comptat amb la intervenció de l'expert internacional Jean Schmitz, qui assegura que aquest mètode promou l'empatia i la comunicació socioemocional i redueix l'absentisme.

Hi haurà menys problemes amb millor participació dels estudiants, el rendiment acadèmic millora i hi ha menys absentisme

Jean Schmitz, expert internacional

Amb tot, les pràctiques restauratives, segons Schmitz, empoderen a les persones perquè siguin elles mateixes les que resolguin els problemes que puguin sorgir.

📺 Badalona Notícies del 14 de novembre: