Badalona - El nivell del mar de les platges del nord de Barcelona ha pujat 14 centímetres els darrers 25 anys. Això, sumat a l'increment de la força de l'onatge i els canvis en els patrons dels temporals, està provoca la regressió del litoral metropolità que s'observa des de fa anys. Només per regenerar les platges de Badalona i Montgat es necessitarien prop d'un milió de metres cúbics de sorra.
Platja del Pont del Petroli, Badalona
L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat els darrers resultats de l'evolució de les platges a Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat i una de les principals conclusions és que s'ha incrementat el nombre total de temporals, mentre que també augmenten significativament els temporals de sud i sud-oest, en detriment dels episodis de Llevant. En concret, ara se'n produeixen tres més per dècada.
Platja de les Barques, Montgat
Una altra de les conclusions és que els temporals són, ara, més energètics i potencialment més destructius. Això ve acompanyat d'onades més altes. A la zona de Badalona, en els darrers 20 anys, l'onatge s'ha incrementat uns 26 centímetres, mentre a l'altra banda de Barcelona, al Delta del Llobregat se n'ha apujat 30. Amb temporals més forts, afirmen des de l'AMB, l'estabilitat de les platges es veu greument afectada. Una afectació que sumada a la manca d'entrada de sediments està deixant les platges de Badalona, Montgat i Sant Adrià en estat crític i en un estat d'extrema vulnerabilitat. En concret, en aquest litoral, s'han perdut un 30.100 metres quadrats de superfície.
L'Àrea Metropolitana de Barcelona calcula que per regenerar-la serien necessaris 965mil metres cúbics de sorra, el que equivaldria 400 piscines olímpiques. Els punts més crítics els trobem a Montgat, a les platges de Can Tano, Montsolís i Toldos, amb 0 metres d'amplada, és a dir ja sense platja; mentre que a Badalona, la platja que més sorra ha perdut ha estat la de la Barca Maria.