Sindicats d'infermeres de Can Ruti volen la revisió immediata del procés d'estabilització que reconegui les places per mèrits

Sindicats d'infermeres de Can Ruti volen la revisió immediata del procés d'estabilització que reconegui les places per mèrits
Redacció
10/11/2023 - 12:27

Badalona - Des dels Sindicats d'Infermeres de Catalunya i el SATSE amenacen amb més mobilitzacions si no es duu a terme una revisió immediata del procés d'estabilització que reconegui la seva plaça per mèrits. I és que prop de 4.700 professionals han quedat afectats per un canvi de criteri inesperat per part de l'Institut Català de la Salut. Amb tot, des de l'ICS asseguren que la seva intenció era agilitzar l'accés a les places, però que finalment la llei estatal no ho ha permès.
Amb aquest gir d'interpretació de la llei estatal, els treballadors sanitaris hauran de presentar-se al procés d'oposicions ordinari en el primer trimestre de 2024, on l'experiència no puntuarà tant com el resultat de la prova. Des del Sindicat SATSE de Catalunya asseguren que molts professionals de l'ICS porten més de 15 anys sense una plaça fixa i amb convocatòries de places mínimes. Amb tot això, demanen que es torni enrere i es reconegui la plaça de tots els treballadors sanitaris que estaven a la llista que es va publicar al DOC per entrar per mèrits.
Per la seva banda, des del Sindicat d'Infermeres de Catalunya afegeixen també que aquests professionals van deixar d'estudiar perquè ja entraven per mèrits i ara no tindran marge suficient per poder-se preparar.
Per tant, ara amb aquest canvi, els professionals que podien accedir a una plaça per mèrits el pròxim gener, hauran de fer-ho a través d'un examen d'oposicions, on la meitat de les places es resoldran, diuen, a finals de 2024 i l'altra a finals de 2025. Amb tot, des de l'Institut Català de la Salut asseguren que el nou escenari no endarrereix els terminis establerts ni l'oferta total de places d'estabilització dels professionals.