Salut farà una prova pilot amb una vacuna intranasal de la grip en 3.000 infants

Salut farà una prova pilot amb una vacuna intranasal de la grip en 3.000 infants
Àlex Sisó
22/09/2023 - 16:39

Barcelona - En el marc de la campanya contra la grip, el Departament de Salut farà una prova pilot amb una vacuna intranasal en 3.000 infants per determinar l'eficàcia. La resta, rebrà la dosi punxada i Salut espera arribar a una cobertura de prop del 50%. És la primera vegada que la campanya inclou els nens i nenes de 6 mesos a 5 anys, que es podran vacunar a partir del 16 d'octubre als CAP. Una altra de les novetats de la campanya és que les persones fumadores també podran rebre la vacuna contra la grip, ja que tenen un major risc de complicacions.

La campanya de vacunació simultània contra la grip i la covid començarà dimarts en les residències de gent gran i en les persones que reben atenció domiciliària. Serà, a partir del 16 d'octubre, quan s'obrirà als majors de 60 anys, embarassades i persones amb malalties cròniques. Salut ha comprat 1,7 milions de dosis antigripals, 110 mil més respecte a la campanya anterior. Fan una crida a vacunar-se perquè és la mesura més eficaç per prevenir la infecció d'aquests virus i de les seves complicacions.

Des de Salut recalquen que la vacunació de la covid entra en una fase de normalitat i ha recordat que han d'haver passat com a mínim tres mesos des de l'última dosi o infecció. La vacuna que s'administrarà és la de Pfizer adaptada a òmicron. Les persones a qui s'indica les vacunes de la grip i la covid podran demanar cita a través de La Meva Salut o al seu Centre d'Atenció Primària.