Torrents acusa la Generalitat de deixadesa de funcions en els casos de les agressions

Torrents acusa la Generalitat de deixadesa de funcions en els casos de les agressions
Susana Soldado
09/06/2023 - 14:30

Badalona - El responsable de Serveis Socials de Badalona, David Torrents, acusa la Generalitat de deixadesa en les seves funcions davant els casos d'agressions sexuals comesos per menors a la ciutat. Assegura que els Serveis locals encara estan a l'espera de saber quin protocol d'atenció seguir amb víctimes i agressors. Unes instruccions que han de venir, assegura, del govern autonòmic.

El fins ara responsable de Serveis Socials assegura que la Generalitat no ha facilitat la informació necessària per poder atendre les víctimes i els agressors. Assegura que els serveis d'atenció locals només han rebut el requeriment per fer el seguiment de prop 10 dels agressors i que tampoc l'han rebut pel que fa a les víctimes.

Ens han deixat amb el cul enlaire, els que tenen les competències no ens han dit absolutament res. Encara estem pendents de saber qui fa què i qui deriva a qui

Pel que fa a la inimputabilitat dels menors de 14 anys, Torrents defensa la retirada de la custòdia a les famílies de menors de 14 anys que hagin comès agressions sexuals. Recorda que així ho gestionava el Consorci Badalona Sud fins al 2015. 'El bonisme està molt bé, però hi ha límits' afirma Torrents que es pregunta perquè no es recupera aquesta opció.

Torrents ha tornat a ser molt crític amb la Generalitat, sobretot amb els governs dels darrers quinze anys per manca d'inversió a Badalona. Assegura que el govern català no ha transferit encara els recursos pactats per al Consorci Badalona Sud des del 2021, uns 230.000 euros anuals.