Tot a punt perquè els Reis d'Orient omplin de regals les cases de Badalona en una nit plena de màgia

Tot a punt perquè els Reis d'Orient omplin de regals les cases de Badalona en una nit plena de màgia
Jordi Ribàs
04/01/2024 - 14:12

Badalona - Els reis ja tenen gairebé enllestides les seves carrosses per una cavalcada que serà més llarga que la dels darrers anys. Això sí, a la nit de reis hi ha risc de pluja, així que tot apunta que haurem d'estar pendents del temps fins a l'últim moment. De moment, però, l'Ajuntament ha comunicat que es manté l'horari i el recorregut tal com ja estava previst fins ara.

En qualsevol cas, els reis venen carregats d'il·lusió per repartir felicitat i regals en tots els racons de Badalona. Ho fan en unes carrosses que, enguany, juguen amb la màgia del cinema, on “totes les aventures són possibles i la imaginació es pot fer realitat”, com ha explicat el director artístic de la Cavalcada, Jaume Navarro.

A la cavalcada no hi faltaran elements tradicionals com la comparsa dels xumets o la carbonera. Però enguany també hi haurà novetats, com ara dues carrosses inspirades en balcons típics badalonins, on es penjaran els fanalets que han de rebre els Reis. En total, unes 400 persones, entre ballarins, actors i tècnics, entre altres, participen en una cavalcada amb segell badaloní, en què col·laboren moltes entitats de la ciutat. La darrera novetat la trobarem al final del seguici, amb una nova comparsa dedicada al llançament de caramels.

L'arribada i la cavalcada dels Reis de l'Orient, en directe a Televisió de Badalona

Tot i que serà una jornada en què estarem pendents del cel, davant la probabilitat que Ses Majestats ens portin pluja. Melcior, Gaspar i Baltasar ultimen els preparatius per la nit més màgica de l'any. Tot i que ja fa uns dies que estan al campament reial recollint cartes, aquest divendres aterraran en helicòpter a l'estadi municipal, on milers d'infants els donaran la benvinguda oficial. També l'alcalde, qui lliurarà a Ses Majestats el pa i la sal com a símbol d'hospitalitat i la clau perquè puguin entrar a totes les llars de Badalona. Un esdeveniment que es podrà seguir en directe per Televisió de Badalona a partir de les 16 h.

Dues hores després, a les 18 h, començarà la tradicional cavalcada, un dels actes més multitudinaris que aplega la ciutat. Els Reis i el seu seguici faran el mateix recorregut que l'any passat, s'iniciarà a l'avinguda Pius XII amb Ramiro de Maetzu, a Llefià, i finalitzarà al carrer Sant Bru, cantonada amb Riera Canyadó, on hi haurà un tram amigable amb reducció d'estímuls de so i llum. A més, a la plaça Josep Cortinas s'habilitarà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda. Una cavalcada que també es podrà seguir en directe, a partir de les 7 de la tarda, en un programa especial de Televisió de Badalona, que portarà a la petita pantalla la il·lusió i l'emoció d'un dia molt especial.

recorregut