Un 42,6 % de la població metropolitana que viu de lloguer destina més del 40% dels ingressos a l'habitatge

Un 42,6 % de la població metropolitana que viu de lloguer destina més del 40% dels ingressos  a l'habitatge
Sílvia Villarroel
23/10/2023 - 15:59

Badalona - El darrer informe de l'Institut Metròpoli assegura que la situació per accedir a un habitatge és alarmant, i que a l'àrea metropolitana creix el sensellarisme.
Aquestes són dades dels anys 2021-2022 publicades en l'últim estudi de l'Institut Metròpoli. L'informe mostra que la renda anual neta ha crescut a les llars metropolitanes al voltant d'un 6% i evidencia una ràpida recuperació dels seus ingressos, un any després de la pandèmia. Des de l'Institut Metròpoli expliquen que aquesta recuperació s'ha donat en un context afectat per la inflació i que l'habitatge és una problemàtica que urgeix abordar-la.
L'estudi també constata un repunt de la pobresa energètica i vulnerabilitat alimentària. I és que pràcticament un terç de la població infantil i gairebé la meitat de la població nouvinguda es troba en risc de pobresa a l'àrea metropolitana. Les prestacions socials que més ajuden a disminuir el risc i la intensitat de la pobresa, són les pensions de jubilació i les de l'atur, però no tenen unes quantitats prou elevades per a treure a la població de la pobresa. Des de l'Institut Metròpoli asseguren que les solucions són complicades i que s'hauria de desplegar la llei d'habitatge recentment aprovada. Remarquen sobretot que s'hauria d'establir un índex de regulació dels preus del lloguer, com a mesura fonamental a curt termini, per començar a abordar el problema.
També destaquen la importància de la precarietat laboral i l'increment del salari mínim, per millorar el sistema de garantia d'ingressos.