Un any més per a l'estudi del perllongament de l'L1 del metro

Un any més per a l'estudi del perllongament de l'L1 del metro
Montse López / David González
04/07/2023 - 20:12

Badalona - La Generalitat de Catalunya ha allargat el termini i ha incrementat el preu per a la redacció de l'estudi informatiu de la segona fase del perllongament de la línia 1 del metro, una obra que ha d'unir l'estació del Fondo amb l'estació de Rodalies al centre de Badalona. Es marca com a data el 3 d'agost del 2024 per tenir llest aquest estudi que ha de permetre el següent pas: la redacció del projecte constructiu. Així queda palès a la plataforma de Serveis de Contractació Pública que, amb data d'aquest dimarts 4 de juliol, anuncia que s'incrementa en 12 mesos l'execució d'aquest estudi informatiu així com el preu, xifrat en un total de 971.352 euros.

INFO FASE 2 METRO

Recordem que el passat mes de març, Badalona va rebre la visita del secretari de mobilitat i infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas, que posava com a data el 2024 per crear el projecte constructiu del perllongament de la L1.

La primera fase del projecte preveu la seva arribada des de Fondo a Sant Crist. La segona el farà connectar amb l'estació del tren de Badalona. Un projecte que ja porta ja més de 15 anys de retard. Segons la darrera data feta pública, es preveu que l'obra completa estigui enllestida l'any 2031.

La fase 1 segueix endavant
La Generalitat informa que aquesta setmana també s'ha licitat la redacció del projecte constructiu de la fase 1, un primer tram del perllongament de la línia entre les estacions de Fondo i de Lloreda - Sant Crist. L'actuació en aquest primer tram, d'uns 1,8 km, inclou dues estacions: Montigalà, a la zona del Parc de les Muntanyetes, i Lloreda – Sant Crist, situada a la zona sud-est del Parc de Montigalà. El projecte constructiu inclourà la definició i valoració de tota la infraestructura, superestructura de via i catenària de túnel, estacions, tallers i cotxeres, cua de maniobres i sortides d'emergència, així com totes les actuacions complementàries que resultin necessàries per a la seva execució.