Un dron aquàtic i un contracte per a la platja de gossos, entre les novetats de la temporada de bany

Un dron aquàtic i un contracte per a la platja de gossos, entre les novetats de la temporada de bany
Judit Larios
27/05/2024 - 20:58

Badalona - La neteja de les platges de Badalona comptarà aquest any amb un nou element. Es tracta d'un dron aquàtic que treballarà per retirar els sòlids flotants, sobretot després d'episodis de fortes pluges, quan més s'accentua la seva presència. Aquesta és una de les novetats de la temporada de bany d'enguany, que començarà aquest dissabte 1 de juny.

El govern local ja va fer una prova pilot amb aquesta petita embarcació al setembre. Ara, s'ha incorporat al contracte de neteja de les platges amb una partida específica. La finalitat del dron és recollir els residus sòlids que es troben a la vora del mar, a la zona dels banyistes delimitada per les boies de 200 metres. Servirà així de complement de les tasques de neteja d'una embarcació de majors dimensions, coneguda com a pelicà, que no es pot apropar a aquesta àrea. Mentre que el dron s'utilitzarà en casos puntuals, el pelicà treballarà cada dia entre les 10 i les 18 hores.

Sonia Egea, regidora de l'Àrea de Medi Ambient, ho ha explicat en una entrevista al Badalona 360º:

La regidora ha tornat a lamentar els obstacles desencadenats per la pèrdua de sorra a les platges a l'hora de garantir tots els serveis bàsics. Els desnivells d'un metre i mig, sumats a les restriccions per sequera, faran que aquesta temporada les dutxes no estiguin operatives. Egea assegura, però, que treballen per instal·lar rentapeus. A banda, l'executiu municipal insisteix a reclamar al Ministeri per a la Transició Ecològica l'aportació de sorra al litoral badaloní. Mentre el govern espanyol no cedeix davant d'aquesta demanda, a mitjan juny retirarà les restes d'antigues edificacions de la platja del Cristall, tal com va fer recentment a la del Pont d'en Botifarreta.

Torna la platja per a gossos

A més, Badalona tornarà a tenir platja per a gossos aquest any. S'ubicarà, com en les temporades anteriors, a la platja dels Patins de Vela, en el tram situat darrere de la piscina municipal Mireia Belmonte. Per primera vegada, el govern ha fet una contractació específica per a aquesta platja. Es delega així la seva gestió a una empresa durant un període de dos anys prorrogables. Enguany, la platja per a gossos estarà delimitada per tanques de fusta i tindrà una paperera amb dispensador de bosses. La previsió és que entri en funcionament a partir de la segona quinzena de juny i fins al 15 de setembre.