Un nou contracte de manteniment permet la posada en marxa de dues escales mecàniques als barris de Sant Crist i La Pau

Un nou contracte de manteniment permet la posada en marxa de dues escales mecàniques als barris de Sant Crist i La Pau
Anna García de Albéniz / Sara Nicolás
18/03/2024 - 14:49

Barris de Sant Crist i La Pau - Les escales mecàniques del Carrer Fortuny del barri de Sant Crist i les del Carrer Solsona ubicades a La Pau es troben en funcionament des d'avui després d'un temps aturades. Aquests serveis ja disposen d'un contracte de manteniment, fet que permetrà un funcionament òptim i més agilitat davant d'avaries o desperfectes.

El sistema de transport vertical situat al Carrer Fortuny feia un any i mig que no estava operatiu mentre que el del Carrer Solsona en feia aproximadament dos. Segons l'alcalde Xavier Garcia Albiol, aquest escenari dificultava la mobilitat en ambdós barris, que presenten desnivells considerables i que acullen majoritàriament gent gran. Segons el parer de l'alcalde, aquesta situació no es podia dilatar en el temps. És per això que celebra l'entrada en vigor del nou contracte de manteniment, que permet reprendre el funcionament d'aquests dos serveis.

L'associació de veïns de Sant Crist valora favorablement aquesta nova etapa per al barri, que facilitarà considerablement, diu, el seu dia a dia pel que fa a la mobilitat. Manuel García, membre de la junta de l'entitat, espera que amb el nou contracte en vigor, les incidències i desperfectes es puguin arreglar més ràpidament.

Tan el govern com els veïns atribueixen aquesta situació a dos motius principals, la fins ara manca de manteniment i també els actes incívics que provoquen avaries i, de retruc, l'aturada de les escales.