Badalona - La climatologia d'aquest estiu ha afavorit que la verema d'enguany a Can Coll, al barri de Canyet, hagi estat notable. Així ho valoren els seus propietaris, els quals s'han mostrat molt satisfets amb la collita del raïm d'aquestes darreres dues setmanes amb la participació d'una quarantena de persones.
Pansa blanca i merlot. Són les dues varietats que es cullen dels més de 2.800 ceps ubicats a la masia de Can Coll. La verema d'enguany ha estat més productiva que l'anterior, amb 800 quilos de marlot, 200 més que l'any passat, i 4mil 500 quilos de pansa blanca. Segons assenyala el propietari de les Vinyes de Can Coll, Josep Coll, les bones condicions meteorològiques han beneficiat un raïm sa que, diu, ha madurat abans. Les altes temperatures juntament amb les pluges han afavorit la recuperació de la vinya després d'anys de sequera.
En Joaquim Sosa i en Jordi Fradera han participat de la verema d'enguany. Una oportunitat, diuen, per compartir i viure aquesta tradició amb coneguts i amics.
Serà a finals d'any quan es comercialitzaran les prop de 4mil 500 ampolles de vi blanc i rosat amb una major graduació que se situarà entorn el 12% d'alcohol. Per cert, que el pròxim diumenge 14 de setembre la parròquia del Sant Crist de Canyet acollirà la Festa de la Verema, on tothom qui vulgui podrà trepitjar el raïm i tastar el most.