Un veí de Badalona, víctima d'assetjament continuat des de fa tres anys, va patir un apunyalament per ser homosexual

Un veí de Badalona, víctima d'assetjament continuat des de fa tres anys, va patir un apunyalament per ser homosexual
Anna García de Albéniz / Míriam Dayas
15/12/2023 - 16:34

Badalona - Inquietud i por a sortir sol al carrer, ansietat i dificultats a l'hora de dormir. Aquestes són les conseqüències que està patint l'Albert, un veí de Badalona que és víctima d'assetjament per ser homosexual, des de fa tres anys. L'home va ser apunyalat el passat més d'agost i diu que la situació és del tot insostenible.


L'Albert, nom fictici que ha adoptat la víctima als mitjans, denuncia que està vivint un infern. Tot va començar després del confinament, quan una veïna del barri, sense motiu aparent, un dia va insultar-lo a l'àrea de gossos del parc de Gran Sol davant dels seus fills. Al principi ho va deixar córrer, però lluny de quedar-se en un fet anecdòtic, els episodis d'amenaces i insults es van anar repetint. L'agressió física va arribar el 14 d'agost al Carrer Oceania, quan el van apunyalar sota el crit de «mariconazo de mierda». A conseqüència d'això, actualment té una cicatriu de 15 centímetres i 10 punts de sutura.

L'Albert ha interposat tres denúncies, dues derivades de l'assetjament i la darrera per l'apunyalament. Unes denuncies que, a dia d'avui, segueixen el seu recorregut per via penal. La víctima assegura que es tracta d'una situació insostenible i que comporta repercussions en el seu dia a dia: li fa por sortir sol al carrer, té episodis d'ansietat i dificultats per dormir. Amb tot, només espera que amb el temps es faci justícia i que ningú més hagi de passar per aquest mateix tràngol.

Sí algú es troba en una situació similar recomano que denunciï, que no esperi com he fet jo. M'ha costat tres anys denunciar els fets i és viure un infern. En aquests casos que es posin en contacte amb l'Observatori, a mi m'han ajudat molt, i també que es dirigeixin al Punt SAI de Badalona que just s'acaba d'inaugurar


L'Observatori contra la LGTBI-Fòbia: Un pilar durant la recuperació de l'Albert

En casos com aquest, l'acompanyament és bàsic perquè la víctima sigui capaç de gestionar millor la situació i pugui finalment recuperar la seva vida. L'Albert ha trobat aquest suport en l'Observatori contra la LGTBI-Fòbia. Aquesta entitat, afincada a Barcelona però que treballa arreu del territori català, ha ofert a l'afectat ajuda en l'àmbit psicosocial i assessorament jurídic, dos serveis totalment confidencials i gratuïts. A més, s'han adaptat a les seves necessitats i totes les sessions les han fet per via telèmatica. Segons aquest organisme, gran part de l'acompanyament se centra en el procés perquè la víctima pugui recuperar la seva dignitat. Des de l'Observatori destaquen que en aquestes situacions és bàsic que es reconegui a nivell jurídic la motivació homòfoba que hi ha al darrere i que per tant, no es tracti com un delicte de lesions aïllat.

L'Albert es mostra molt agraït per tot el suport que ha rebut per part de l'entitat. De fet diu que se sent més fort per explicar el seu cas als mitjans gràcies a la seva ajuda. A més, també s'ha dirigit al Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere, el SAI, que recordem, es va posar en marxa fa uns dies a la ciutat.