Accés al discurs d'odi i poca educació, entre els motius de l'auge de la LGTB-fòbia entre joves

Accés al discurs d'odi i poca educació, entre els motius de l'auge de la LGTB-fòbia entre joves
Berta Soler Mercader
21/09/2023 - 18:07

  • L'àrea policial de Badalona registra més de 50 denúncies per delictes d'odi entre 2020 i 2022

  • Amenaces a la via pública i agressions físiques, entre els delictes més denunciats

Badalona - Experts en LGTB-fòbia i criminologia apunten al fàcil accés als discursos d'odi i la poca sensibilització als centres educatius com a principals motius de l'increment de delictes contra el col·lectiu, especialment entre el jovent. Dos professionals han visitat el programa Badalona 360 per explicar-ne els detalls. Recordem que l'àrea policial de Badalona, que comprèn també Sant Adrià de Besòs, és una de les que més delictes d'odi ha registrat entre el 2020 i el 2022, amb 51 denúncies.

L'augment de la LGTB-fòbia preocupa a les entitats en defensa dels drets del col·lectiu, sobretot, el que s'està produint entre el jovent. Experts ho atribueixen al fet que el discurs de l'extrema dreta està ben present i els influeix en l'etapa en què estan definint la seva personalitat i el seu criteri polític. L'Albert Carrasco, advocat de l'Observatori contra l'Homofòbia, n'explica el motiu:

Aquestes dades deixen entreveure un doble motiu d'aquest increment. I és que Jaume Hombrado, portaveu del Col·legi de Criminòlegs, assegura que aquest fenomen sempre ha succeït, però explica que ara ens trobem amb una major sensibilització per part de les víctimes per denunciar-ho.

Els tipus de delictes que més registra l'Observatori contra l'Homofòbia són agressions físiques i amenaces a la via pública. L'entitat recorda que habitualment són comesos per gent jove i en grup, que és quan els agressors es troben més empoderats i protegits.